• Dagmar

Wie zichzelf zoekt vindt leven, wie leven zoekt vindt zichzelf

Bijgewerkt: 13 aug 2019


Stop met verzet, geef je over aan het leven

Eindeloze vrije val


Ik zag mezelf eind 2016 weglopen uit mijn leven na een val op de brug tussen mijn werk en mijn huis. Ik brak open, werd stil en luisterde naar de waarheid van mijn hart. Ik ontdekte door een eindeloze vrije val in mijn eigen leegte wie ik niet was en stopte met vechten voor mijn bestaan, overleven, onderhandelen, beloftes maken en goedkeuring zoeken. Ver van huis ging ik op zoek naar mezelf door de camera op mezelf te richten (het Vlogexperiment) ​ en vond mijn ware natuur in de stilte...in mijn hart toen ik na een knettergek jaar de camera uitzette en stopte met de poppenkast. ​Ik kreeg antwoord op de vraag wie ik was als niemand keek.


Holy playground


Na een intensieve periode van zelfonderzoek in stilte ben ik bevrijd geraakt van geloof, rollen, verhalen, concepten, systemen en patronen. Ik schrijf nu met een vrije geest en open hart over de holy playground van God. Dichterbij mezelf kan ik niet komen dan deze weerspiegeling van de waarheid. Weer meespelen in deze wonderschone show is een gelukzalige ervaring als je de onveranderlijke werkelijkheid kent in het heiligdom van leegte. ​Het voelt alsof ik herboren ben, omdat ik die leegte heb ik mogen ervaren tijdens mijn dark night of the soul. Het heeft me gezuiverd, opgeschoond en mijn kleine ik weggevaagd. Wat over is gebleven is liefde. Nu doe ik heel voorzichtig mijn eerste stapjes in een wereld die aan het ontwaken is. Ik zie het overal om me heen in de kleine dingen. Of misschien komt het omdat het lente is...? :-)Ons goud zit van binnen


Ik ben leraar in zelfonderzoek. Maar eigenlijk zijn we dat allemaal. Zonder dat je het weet leer je anderen wie zij zijn, wie ze niet zijn, wie ze zouden willen zijn, wie ze niet zouden willen zijn. We weerspiegelen onszelf in elkaar. Als je geen concept maakt van het leraarschap, dan ben je dat als vanzelf, van nature. Dan kost het geen moeite. En als je je hart volgt, stil bent en luistert, dan ben je een met het leven. Dan is er geen verzet en kun je zijn wie je werkelijk bent. DAT is je natuurlijke staat.


Een proces van ontwaken


Ontwaken is niet iets dat ik heb bereikt. Er is niemand die iets kan bereiken. Het is DAT wat gebeurt als je waarheid zoekt en het leven niet in de weg staat, maar ruimte maakt om zich door jou te manifesteren. Net als een bloem in het voorjaar. Die vraag je ook niet hoe dat is gelukt, toch? Hoe heb jij die bloem gemaakt? Wat knap!


Bewustzijn ontdekt dan een staat die voelt als iets nieuws. Maar het was er ALTIJD al. Dit is thuiskomen, terwijl je altijd al thuis was. Ontwaken is een rijpingsproces. Net als een vrucht aan een boom. Pluk de vrucht niet te vroeg. Het leven blijft je uitdagen om zoeter te worden. Elke keer opnieuw. Soms zie ik mezelf boos worden, gefrustreerd raken en intens verdrietig zijn. Het hoort er allemaal bij om nog dieper te gaan. Nog bewuster te worden. Ik weet wie ik ben in de essentie, dus raak ik even uit het lood geslagen, maar ik raak niet meer van mijn pad af. Ik raak de weg niet meer kwijt. Ik weet waar mijn thuis is. En net als een wolkje aan de lucht, ook donderbuien verdwijnen altijd weer.


De uitdaging van het leven, ook als je ontwaakt bent


De toekomst, zorgen, spijt van het verleden, angsten, het zijn allemaal mentale activiteiten die helemaal niks te maken hebben met de uitdaging van het leven. Het is zonde van je energie om je daarmee bezig te houden. Soms voel ik de onzin opkomen. En is het al te laat. Het heeft zich gemanifesteerd in mijn lichaam, mijn hoofd en dan heb ik ermee te dealen. Pffff. Adem in, adem uit. Het duurt niet zo lang meer als vroeger.


Ontspannen en spelen


Wat mij helpt is kijken naar onze kat. Die kent maar twee toestanden: ontspannen en spelen. Maakt die zich druk dat mijn dochter staat te stampvoeten omdat ze niet naar bed wil? Nee, hij zit onder de bank, zodat er niet op zijn staart wordt gestampt, maar maakt zich verder nergens druk om. Waarom zou ik dan blijven vasthouden aan concepten, ideeën "Een kind moet toch op tijd naar bed, ze moet morgen weer vroeg op school zijn en voldoende slapen." en de daaruit voortkomende frustraties "Ik heb hier geen controle over, hoe moet ik haar naar bed krijgen." en het niet effectief handelen, namelijk boos worden.


Nee, ik ga niet naast mijn kat onder de bank zitten wachten tot de bui over is. Ik aanschouw. Ik aanschouw mijn eigen sensaties in mijn lichaam, de gedachtes die bij mij opkomen en ik kijk naar mijn dochter die heel knap een stampvoetend kind uitbeeld. Wow! Wat een schoonheid!


Mentale activiteiten loslaten


En zo valt er ineens heel veel schoonheid te ontdekken in een situatie die ik eerder als frustrerend had bestempeld. Nu enkel nog als "mijn leerschool". Ik stop dus met concepten als de toekomst, zorgen, spijt van het verleden, angsten, etc. Want anders mis ik de schoonheid van de manifestaties die zich op dit moment voor mijn neus afspelen. Mijn prachtige stampvoetende dochter. Wat een dotje.


Dus mag je alle ideeën en concepten loslaten. Wat een opluchting, of niet? Deze mentale activiteiten...oftewel de bullshit in je leven....dienen te worden overstegen. Been there, done that!


En wel NU!


8 keer bekeken0 reacties

Volg Dagmar

  • SoundCloud - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

 

GEEN KUNST creaties

3437 ZR - Nieuwegein