• Dagmar

Waarom nachtmerries nuttig zijnIk heb een jaar geleden een serie nachtmerries gehad. Een verhaal die zich maar bleef herhalen. Ik had juist behoefte aan een goede nachtrust. Ik kon me toen niet voorstellen dat deze terreuraanval in de nacht nuttig voor me kon zijn.


Overdag vroeg ik me af of het niet echt was gebeurd, zo levendig was die droom geweest. Onrealistisch, maar levendig. Ik kon het kloppen van mijn hart in mijn keel nog voelen. Of ik ging op zoek naar een diepere betekenis. Ik heb me wel eens verdiept in het werk van Jung, dromen staan voor je onderbewuste. Had het onderbewuste me iets te zeggen? Maar ik hoefde niet te gaan zoeken naar een betekenis, Diep van binnen wist ik dat dit een soort zuiveringsritueel was die nodig was om schoon te worden van binnen. En op een nacht was het voorbij. Sindsdien maak ik nachten van 8 uur gezonde slaap, terwijl ik altijd een slechte slaper ben geweest.


Het is misschien niet leuk om 's nachts te worden geterroriseerd door demonen en monsters, maar nachtmerries zijn beter voor je dan je denkt. Volgens sommige wetenschappers die onderzoek doen naar slaap, zouden nachtmerries je helpen om emoties te verwerken en om stress en angsten los te laten die je overdag teisteren.


Angst wordt een herinnering


In een nachtmerrie zou je je angsten omzetten in een herinnering. Simpelweg bedenken je hersenen een verhaaltje rondom de angst. Vervolgens denken je hersenen dat je het hebt meegemaakt, waardoor de angst een herinnering wordt.

Een concrete herinnering is namelijk makkelijker te verwerken dan een vage angst. Dus als jij weleens een nachtmerrie hebt, hoef je je geen zorgen te maken. Die enge dromen zorgen er juist voor dat je in een gezonde mentale staat blijft. Bedank je demonen en monsters voor hun nuttige werk.


Sweet dreams!

7 keer bekeken0 reacties

Volg Dagmar

  • SoundCloud - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

 

GEEN KUNST creaties

3437 ZR - Nieuwegein