• Dagmar

Leven is geen kunst als je je natuur volgt


De golven spelen verstoppertje met je, in de hoop dat je het zal veranderen in een zandkasteel.

Onder het zichtbare oppervlak van dingen is een oceaan van mogelijkheden. Het definieert je oneindige potentieel. De golven spelen verstoppertje met je, in de hoop dat je er één zult vangen en het zal veranderen in een zandkasteel, een zaligmakend gedicht, een schilderij, een liedje of een geweldige daad van menselijke vriendelijkheid.


Leef je potentieel


Bevrijding. Als je echt kunt zien hoe de wereld in elkaar steekt door te kijken, te onderzoeken, alles te willen weten over je ware natuur, dan is er bevrijding. Alles wat je dacht dat waar was, valt als een kaartenhuis in elkaar. Je ontdekt langzaam maar zeker wie je NIET bent. Jij bent niet het golfje aan de oppervlakte. Je bent niet afgescheiden van de oceaan. Jij bent de oceaan.


Je zat gevangen in een denkkader dat zich al duizenden jaren manifesteert. Jij bent niet je gedachten, je rollen, je ideeën, je denkbeelden.


Zet je masker af en kom spelen


Als je wakker wordt, blijkt jouw leven vanuit je persoonlijke zijnstoestand een illusie. Er kan verdriet zijn over dat wat je dacht, niet waar blijkt te zijn. Maar bovenal opluchting en bevrijding. Er is een einde gekomen aan je lijden, verlangens, hunkeringen en problemen. Alles verdwijnt in de diepte van de oceaan als je het loslaat. Je hoeft geen rollen meer te spelen, je hoeft geen ballen meer hoog te houden, je mag ontspannen en helemaal jezelf zijn. Je mag gaan spelen. Je voelt opluchting dat je je masker voor eens en voor altijd mag afzetten en je ware natuur mag schijnen in deze wereld. En wat blijkt als je alles hebt overgedragen aan de oceaan van je potentieel? Alles wat echt is en waar, dat blijft. Altijd, onveranderlijk en oneindig.


Zet je masker op en kom spelen


En soms is het leuk om even te spelen met het masker op. Natuurlijk! Het leven is ook theater, film, spannende verhalen vertellen aan elkaar, een gedicht voordragen. Zet je masker op en schijn! Wetend dat je diep van binnen een oneindig potentieel bent van oneindig veel mogelijkheden. Welk masker wil je opzetten? Kies maar, de keuze is oneindig! Maar weet wie je bent. Als we klaar zijn met ons spel in de heiligheid van Gods speelplaats en we huiswaarts gaan in de diepte van ons wezen, dan weten we wie we werkelijk zijn.


Kijkend naar mijn kinderen die een zandkasteel bouwen


Als je ontwaakt bent, keer je terug naar je leven en je gaat spelen. Hetzelfde spel, maar nu wakker, helder en bewust van de grootsheid van het leven dat zich voor je neus afspeelt. Wetende dat je medespelers een masker dragen. Wetende dat we in de essentie allemaal voortkomen uit dezelfde bron. Dat we een uitdrukking zijn van het bewustzijn dat speelt met zichzelf.


Dat wetende, dan krijgt de wereld weer kleur en schoonheid. En is er JOY. Zoals ik kijk naar mijn kinderen die een zandkasteel bouwen bij de Noordzee. Volledig opgaand in het moment. Vergeten wie ze zijn. Ik vergeet wie ik ben. Ik ben een met het moment, een met mijn kinderen, een met de natuur. Ik ben een met jou. En daar vinden we elkaar. We zijn een hartslag verwijderd van elkaar. Een golfslag en ik ben bij je.


In de leegte van mijn hart bouwen we een zandkasteel


In de oneindige leegte van mijn hart, van jouw hart, daar waar wij uit voort komen. Daar kunnen we spelen. Het maakt niet meer uit waar we zijn. Jij bent er altijd. En dan kunnen we spelen met elkaar wanneer we maar willen. Als het masker afvalt van de illusie en er alleen maar waarheid is, dan is alles een deur naar binnen, naar buiten, naar boven of beneden. Ik doe mijn ogen dicht en wens jou voor mijn neus. En daar ben je.


Hallo vriend, laten we een zandkasteel gaan bouwen.


Met liefde,

Dagmar Sofia

9 keer bekeken0 reacties

Volg Dagmar

  • SoundCloud - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

 

GEEN KUNST creaties

3437 ZR - Nieuwegein