• Dagmar

Ken je het verhaal van die kameel?Ken je dat verhaal van die kameel die de woestijn in ging om een sterke leeuw te worden, zodat hij zijn draak kon verslaan?

Die ging niet.


Het verhaal van de kameel is een mythe en wil je wat vertellen over jouw leven. De kameel, een lastdier, staat voor de jongeling die wordt belast met dingen die moeten van zijn ouders en zijn omgeving. Hij is boos op de wereld en geeft iedereen de schuld van zijn zware lasten die hij moet dragen. Als hij het niet meer kan dragen, dan loopt hij weg. Hij wordt geïnitieerd in volwassenheid, hij vertrekt de wildernis in. Hij ontdekt in de wildernis dat er niemand is die hij nog de schuld kan geven van zijn lasten, het enige dat hij kan doen is zijn lasten transformeren naar kracht. Hoe zwaarder zijn lasten, hoe sterker en krachtiger de leeuw. Als de kameel een leeuw is geworden, dan is hij volwassen. Hij laat zich niet meer vertellen wat hij moet doen en wat niet. Hij is de koning van zijn eigen koninkrijk en volgt zijn eigen weg.


Hoe sterker de leeuw hoe groter de draak die hij moet verslaan. De draak is het ego dat de ware natuur van de held gegijzeld houdt. Elke schub van de draak staat voor iets dat hij zou moeten doen, zou moeten bereiken, waar hij van houdt, wat hij haat, doelen die hij zou moeten bereiken, wie hij zou moeten zijn in de samenleving. De leeuw verslaat de draak om zichzelf te worden, ongeacht wat anderen daarvan vinden.


Maar helaas, in dit verhaal ging de kameel niet de wildernis in. Hij bleef de lasten dragen die anderen hem hadden opgezadeld. Hij probeert daarmee te verzoenen, maar slaagt daar niet in.


Ben jij die kameel die al jaren de lasten draagt uit je verleden en wil je jezelf bevrijden?

De HERO-mentor helpt kamelen zich voor te bereiden voor het avontuur in de wildernis.


Het leven is een avontuur


Het leven is een avontuur en jij ben de held van je verhaal. Je gaat geen uitdaging uit de weg, je weet wie je kunt vertrouwen, wie niet, je hebt je draak verslagen of je bent je aan het voorbereiden op zijn komst en hem een plek te geven in je leven. Om vervolgens klaar te staan voor een nieuw avontuur met het vuur van de draak die je hele wezen vervult.

Als jij dit ook graag zou willen, maar altijd het gevoel hebt dat anderen helden zijn en jij alleen een bijrolletje speelt in je leven, dan heb je helaas iets gemist, namelijk je inwijding in het volwassen leven. Geen nood, het avontuur blijft aan je deur kloppen, nu zaak dat je een keer open doet en JA zegt tegen het leven.

Wat heb je nodig om aan het avontuur te beginnen

De held is niet de hoofdrolspeler in een film of in een boek. De held van het verhaal dat ben jij en dat ben jij altijd geweest. Iedereen is de held in zijn leven, maar jouw avontuur moet dus nog beginnen.

Ben je er klaar voor?

Wat heb je nodig om klaar te zijn voor het avontuur? Een ervaren mentor die de weg kent en je helpt bij je eerste hindernis.

Jouw verhaal in een systeemopstelling

Wil je graag weten waar jij je bevindt in jouw heldenverhaal? Welke uitdagingen ga je uit de weg? Wie zijn de gedaanteverwisselaars in jouw leven? Welke draak moet je verslaan?

Wil je jezelf beter leren kennen?

De HERO-mentor helpt je zien waar je staat in je leven en welke stappen je kunt zetten om weer thuis te komen bij jezelf. Zin in het avontuur of zie je vooral obstakels? Misschien heb je alleen maar een klein duwtje nodig in de juiste richting. 

Maak een afspraak 

Maak een afspraak met je mentor. Je HERO-mentor helpt je om je eerste hindernis te nemen!


4 keer bekeken0 reacties

Volg Dagmar

  • SoundCloud - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

 

GEEN KUNST creaties

3437 ZR - Nieuwegein