• Dagmar

Lente: de natuur ontwaakt!

Bijgewerkt: 12 aug 2019Ontwaken is niet iets dat je kunt bereiken. Er is niemand die iets kan bereiken. Het is DAT wat gebeurt als je waarheid zoekt en het leven niet in de weg staat, maar ruimte maakt om zich door jou te manifesteren. Net als de bloesem in het voorjaar. Je vraagt ook niet aan de boom hoe dat hem is gelukt, toch? Hoe heb jij die bloesem gemaakt? Wat knap! Nee, dat is de manifestatie van het leven dat door de boom heen ontstaat. De boom staat het leven niet in de weg. De boom is de boom. De boom is het leven, net als jij.


Ontwaken is een rijpingsproces

Bewustzijn ontdekt in het ontwakingsproces een staat van zijn die voelt als iets nieuws. Maar het was er ALTIJD al. Dit is thuiskomen, terwijl je altijd al thuis was. Ontwaken is een rijpingsproces. Net als een vrucht aan een boom. Pluk de vrucht van het ontwaken niet te vroeg. Het leven blijft je uitdagen om zoeter te worden. Word daarom stil en luister naar je hart. Pas als je rijp ben, kun je geplukt worden door het leven en kun je zijn wie je werkelijk bent. Een levensvorm dat het denken is overstegen.


Even uit het lood geslagen


Soms zie ik mezelf boos worden, gefrustreerd raken en intens verdrietig zijn. Het hoort er allemaal bij om nog dieper te gaan. Nog bewuster te worden. Ik ben soms even uit het lood geslagen, maar ik raak niet meer van mijn pad af. Ik raak de weg niet meer kwijt. Ik weet waar mijn thuis is. En net als een wolkje aan de lucht, verdwijnen ook altijd weer de donderbuien.

Die bloesemtak met al die knakjes, buigingen, ook die maakt knoesten. De natuur maakt geen fouten. Denk daarom niet dat je fouten maakt als je even uit het lood bent geslagen. Er zijn in het voorjaar knoppen die niet uitkomen, bloesem die geen vruchten worden. De boom gaat zich ook niet afvragen wat die verkeerd heeft gedaan. Het universum maakt geen fouten. Het is volmaakt.

De uitdaging van het leven, ook als je ontwaakt bent


De toekomst, zorgen, spijt van het verleden, angsten, het zijn allemaal mentale activiteiten die helemaal niks te maken hebben met de uitdaging van het leven, de uitdaging van je ware natuur. Het is zonde van je energie om je daarmee bezig te houden. Ook al is het verleidelijk. Als een oude vriend die op bezoek komt en een verhaal vertelt uit de oude doos. Soms voel ik de onzin opkomen. Ik neem het mezelf niet kwalijk. Het is een oude gewoonte die gewoon opkomt. En het gebeurt gewoon. Aanschouw! Hier is de knoest! Het heeft zich gemanifesteerd in mijn lichaam en in mijn hoofd.

Pffff. Adem in, adem uit.

Ontspannen en spelen

Een kat kent maar twee toestanden: ontspannen en spelen

Wat mij helpt als mentale activiteiten zich aandienen. Ik kijk naar mijn kat Maui. Mijn kleine zenmeester. Die kent maar twee toestanden: ontspannen en spelen. Maakt die zich druk dat mijn dochter staat te stampvoeten omdat ze niet naar bed wil? Nee, hij zit onder de bank, zodat er niet op zijn staart wordt gestampt, maar maakt zich verder nergens druk om. Waarom zou ik dan blijven vasthouden aan concepten, ideeën "Een kind moet toch op tijd naar bed, ze moet morgen weer vroeg op school zijn en voldoende slapen." en de daaruit voortkomende frustraties "Ik heb hier geen controle over, hoe moet ik haar naar bed krijgen." en het niet effectief handelen, namelijk boos worden.


Door te kijken naar wat de kat doet in zo'n situatie, weet ik wat ik moet doen als mens. Want nee, ik ga niet naast mijn kat onder de bank zitten wachten tot de bui over is. Ik aanschouw.


Ik zie hoe hij vanuit zijn ware natuur dekking zoekt voor veel lawaai en grote dingen die hem kunnen verpletteren (de stampende voeten van mijn dochter). Ik aanschouw mijn eigen sensaties in mijn lichaam, de gedachtes die bij mij opkomen en ik kijk naar mijn dochter die heel knap een stampvoetend kind uitbeeld. En voor ik er erg in heb, valt het af en stroomt het leven weer door me heen. De knoest is gevormd en ik kan weer zien.

Wow! Wat een schoonheid!

Mentale activiteiten loslaten


En zo valt er ineens heel veel schoonheid te ontdekken in een situatie die ik eerder als frustrerend had bestempeld. Nu zie ik deze situatie enkel nog als "mijn leerschool". Ik stop dus met concepten als de toekomst, zorgen, spijt van het verleden, angsten, etc. Want anders mis ik de schoonheid van de manifestaties die zich op dit moment voor mijn neus afspelen.


Mijn prachtige stampvoetende dochter. Wat een dotje.

Dus mag je alle ideeën en concepten loslaten. Wat een opluchting, of niet? Deze mentale activiteiten...oftewel de bullshit in je leven....dienen te worden overstegen. En wel meteen! Been there, done that!


Ik ben nu de manifestatie van een levensvorm dat het denken is overstegen. Joegee!


Met liefde

Dagmar Sofia

14 keer bekeken

Volg Dagmar

  • SoundCloud - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

 

GEEN KUNST creaties

3437 ZR - Nieuwegein