• Dagmar

Duizend scherven spiegelglasHet fictieve verhaal van Maya getiteld Duizend scherven spiegelglas is een mythologische afspiegeling van vijftien jaar zoeken naar mijn geliefde die na een psychose niet meer terugkwam uit de afgrond. Maya vindt na haar zoektocht in de duisternis niet haar man, maar wel zichzelf.


Sterven in de armen van mijn hart

Op dag zeven ruste ik uit in het venster van het gebroken spiegelglas en genoot van mijn creatie. Het licht scheen op mijn gezicht en ik kon zien met mijn ogen dicht. De wind kuste mijn tranen droog. Ik aanschouwde de mens in duizend en een fonkelende spiegels op de grond en ik zag dat het goed was.

De hemel begint te bulderen en spoelt met een glitterdouche het bloed van mijn handen schoon. Met blote voeten loop ik over de scherven van mijn geschiedenis. Ik kijk niet om. Wat achter me ligt interesseert me niet. Wat voor me ligt maakt me niet bang. Ik sterf vandaag in de armen van mijn hart. Ik heb niemand te verliezen. Mijn zoektocht is ten einde gekomen. Ik ben vrij.

Een zoektocht naar jezelf


Spiegelglas is een transformerende ontdekkingsreis naar binnen waar niks is wat het lijkt. Een perspectiefwissel naar je ware zelf. Waar de dood van het ene, de geboorte is van iets nieuws. Waar je niet vecht met de wereld, maar vecht met jezelf. Een innerlijke reis langs afgronden en onder sterrenhemels, die de lezer confronteert met zijn eigen gedachtekronkels, hartenpijn en verantwoordelijkheid.5 keer bekeken

Volg Dagmar

  • SoundCloud - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

 

GEEN KUNST creaties

3437 ZR - Nieuwegein