• Dagmar

De weg van de held: Welke draak eerst?DE WEG VAN DE HELD is een handreiking van GEEN KUNST CREATIES

Het leven is een avontuur en jij ben de held van je verhaal. Chaos is een ladder, tegenslag hoort erbij. Dat wat je niet doodt, maakt je sterker. Je kent vast alle oneliners die van toepassing zijn op jouw leven. Het geeft troost...soms. Het is goed als de poppenkast als een kaartenhuis in elkaar dondert en de waarheid zich snoeihard aan je ontvouwt. 

TOT het werkelijk gebeurt. Want wie zal je helpen als je er alleen voor staat?

Wat we kunnen leren van heldenverhalen

We kunnen veel leren van helden en hun verhalen. Helden als Frodo, Jon Snow en Katniss gaan geen uitdaging uit de weg, ze verslaan draken en gaan altijd door tot hun taak is volbracht. Maar er bestaan geen helden zonder hulp van mentors en begeleiders. Leer hulp vragen en aanvaarden. Dat is je eerste drempel.

De weg van de held

"De weg van de held" is een manier van begeleiden. Het is een vriendelijke manier van helpen. Het is voor iedereen en in elke levensfase toepasbaar. Maar de wijze is bijzonder toepasselijk als de uitdagingen te groot worden voor de held. Hoe lang ben jij al in gevecht met jouw draak? Of zijn er zoveel draken dat je niet meer weet welke je als eerste moet verslaan? Dan is het fijn als een ervaren begeleider je bij de hand neemt en je helpt. 

Welke hulp heb je nodig?

De echte held is niet de hoofdrolspeler in een film of in een boek. De echte held van het verhaal dat ben jij en dat ben jij altijd geweest. De vraag is, welke hulp heb je nodig?

Hulpvragers en mantelzorgers met een intensieve zorgsituatie zijn de helden die ik help met mijn begeleiding. Niet omdat ik het beter weet, maar omdat ik in dezelfde situatie heb gezeten. Ik heb mijn beproevingen gehad, fouten gemaakt en draken verslagen. En ik heb ook hulp gehad. Dat is heel waardevol als je het gevoel hebt er alleen voor te staan als mantelzorger en later ook als hulpvrager.

Wil je graag weten waar jij je bevindt in jouw heldenverhaal?  Welke draak moet je verslaan? Of welke draak eerst? De vele formulieren die je moet invullen voor instanties? Het verdriet dat je je geliefde ziet lijden? De frustratie dat je niet meer aan jezelf toe komt. Welke draak eerst?

Ik ben begeleider in de zorg voor hulpvragers en mantelzorgers (vanuit het PGB) en help je zien waar je staat in je leven en welke stappen je kunt zetten om weer thuis te komen bij jezelf. Zin in het avontuur of zie je vooral obstakels? Misschien heb je alleen maar een klein duwtje nodig in de juiste richting. 

Maak een afspraak

19 keer bekeken

Volg Dagmar

  • SoundCloud - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

 

GEEN KUNST creaties

3437 ZR - Nieuwegein