1/6

De mentor helpt de held zijn obstakels uit de weg te ruimen, zodat deze zijn draak kan verslaan. 

Welke draak eerst?

Het leven is een avontuur en jij ben de held van je verhaal. Chaos is een ladder, tegenslag hoort erbij. Dat wat je niet doodt, maakt je sterker. Je kent vast alle oneliners die van toepassing zijn op jouw leven. Het geeft troost...soms.

TOT je leven lijkt in te storten door een groot drama.

Wat we kunnen leren van heldenverhalen

We kunnen veel leren van helden en hun verhalen. Helden als Frodo, Jon Snow en Katniss gaan geen uitdaging uit de weg, ze verslaan draken en gaan altijd door tot hun taak is volbracht. Maar er bestaan geen helden zonder hulp van mentors en begeleiders. Leer hulp vragen en aanvaarden. Dat is je eerste drempel.

De weg van de held

 

Hoe lang ben jij al in gevecht met jouw draak? Of zijn er zoveel draken dat je niet meer weet welke je als eerste moet verslaan? Dan is het fijn dat iemand je wil helpen. 

Welke draak eerst?

Ik doe de Mental Health First Aid cursus. Dé cursus voor eerste hulp bij psychische problemen bij jongeren. 

Wat doe je als je zoon of dochter, een leerling of een lid van de sportclub of scouting tekenen van een eetstoornis laat zien, zichzelf beschadigt of suïcidale uitspraken doet?

Wist je dat ruim een derde van de Nederlandse jongeren slaapproblemen of last van stress heeft die tot psychische problemen kunnen leiden?

 

Ik vind het een enorme verrijking om de cusus MHFA Youth te doen. Eigenlijk zou iedereen moeten weten hoe ze moeten omgaan met jongeren die knel zitten.

 

Lees hier meer over de cursus. 

Volg Dagmar

  • SoundCloud - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

 

GEEN KUNST creaties

3437 ZR - Nieuwegein