"Als ik bereid blijf mijn veilige comfortzone te verlaten en open te staan voor een groot of klein avontuur, dan creëer ik vanzelf een meer vriendelijke wereld voor mezelf en anderen."

Samen parels zoeken

Communicatie is gemeenschappelijk iets

maken. Wat dat "iets" is, bepalen we samen. Welke waarde het krijgt in onze leefwereld, komt voort uit de kwaliteit van onze verbinding. Dat co-creatieproces lijkt soms op parels zoeken. Of misschien vindt het ons?

Samen bewegen we ons door een complex dynamisch werkveld dat je nooit echt kunt vasthouden. Het stroomt als water door je vingers heen. Tot er iets waardevols destilleert uit een aandachtig moment van echt contact. Parels vinden en vondsten delen met de wereld om me heen, geeft me veel voldoening. Geen dag is hetzelfde.

Co-creatie

Projecten die de samenleving in beweging brengen, samen iets opbouwen, de maatschappij kleur geven, het zichtbaar maken van vondsten en parels. Dat is mijn werk. Elke keer weer op een andere manier of vanuit een andere rol. 

Inclusieve samenleving

Ik heb als communitybuilder/stadsvlogger in Nieuwegein van dichtbij de leefwereld kunnen onderzoeken en zelf met veel enthousiasme deelgenomen. Ik heb gezien dat iedereen graag wil meedoen, maar dat er soms hinderlijke obstakels zijn. Ik heb ervaren dat mensen die dagelijks beproevingen moeten doorstaan vanwege een beperking of ziekte, juist grootse daden kunnen verrichten. Als ze maar de kans krijgen. Het heeft me gesterkt in de overtuiging dat een inclusieve samenleving mogelijk is. Sterker nog, als je goed kijkt is het er al. 

Dagmar is een allround communicatiespecialist en een levenskunstenaar. Ze studeerde sociaal cultureel werk en deed de school voor journalistiek. Ze heeft interesse in culturele antropologie, mythen en natuurvolkeren. Ze schrijft verhalen en werkt aan projecten voor verschillende doelgroepen waarbij projectmatig werken en creativiteit hand in hand gaan. 

Volg Dagmar

  • SoundCloud - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

 

GEEN KUNST creaties

3437 ZR - Nieuwegein

Community-art